Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да предотврати развитието на рак и сърдечносъдови заболявания, пише

...
Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да предотврати развитието на рак и сърдечносъдови заболявания, пише
Коментари Харесай

„Паскалина“ - пицата, която удължава живота

Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да предотврати развиването на рак и сърдечносъдови болести, написа в. " Дейли мейл ".

Пицата " Паскалина ", направена от неаполитански експерти, е наричана още " пицата, която удължава живота " и " противоракова пица ".

Тестеното произведение се прави с артикули, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с изгодите, които носи за здравето.

Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, тип броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В " Паскалина " няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал.https://twitter.com/Съставките й са избрани заради способността им да понижават риска от развиване на сърдечносъдови заболявания и на някои типове злокачествени болести на храносмилателната система, в това число рак на дебелото черво.

Учените от италианския Институт за битка с раковите болести настояват, че " Паскалина " е задоволително здравословна, с цел да се употребява два пъти седмично.През 2003 година учени откриха, че за хората, които хапват пица, рискът от развиване на рак на ларинкса е с 59 % по-нисък, на хранопровода - с 34 % по-нисък, и на дебелото черво - с 26 % по-нисък.

Благоприятният резултат се приписва на доматите. В кожата им се съдържа антиоксидант, наименуван ликопен, който е прочут с противораковите си свойства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР